2017. november 19-én karbantartás lesz az útdíjértékesítési rendszerekben

Tervezett rendszerfejlesztés és karbantartás miatt 2017. november 19-én, vasárnap éjszaka 1:00 és délelőtt 11:00 óra között időszakosan hosszabb, akár többórás leállásokra kell számítani az úthasználati jogosultságok értékesítésében.

A szerver és alkalmazás oldali beavatkozás az e-matrica értékesítést és a megtett úttal arányos útdíjfizetési rendszert (HU-GO) egyaránt érinti. Ennek megfelelően a jelzett intervallumban az időszakos leállások alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáin igénybevehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

Mivel a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani, ezért ezeket a megjelölt időpont előtt elővételben kell megvásárolni az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a www.hu-go.hu weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).